וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רשת תוקפת את התיקון לחוק הרשיונות: "מחטף שנועד לשרת את קשת"

אמילי גרינצווייג

7.11.2011 / 16:36

זכיינית ערוץ 2 מעלה הילוך במאבק לקראת הדיון בוועדת הכלכלה וקוראת לבטלו לחלוטין: "אנחנו מצפים מהמחוקק שיעמוד בהתחייבויות שלו"

זכיינית ערוץ 2 רשת פרסמה היום (שני) חוות דעת משפטית מטעמה, המתנגדת לתיקון חוק הרישיונות באופן שיאפשר לשתי זכייניות הערוץ הנוכחיות, רשת וקשת, להמשיך להחזיק במשותף בחברת החדשות. זאת, גם במקרה בו רק אחת מהשתיים תעבור לשידור ברישיון. על פי החוק הקיים, שתי החברות יוכלו להחזיק במשותף בחברה כאשר השתיים נשארות בשידור בזיכיון, או במידה ושתיהן תעבורנה לשידור ברישיון.

חוות דעת הוכנה על ידי עו"ד אלדד קורש משרד עורכי הדין עמית, פולק, מטלון ושות' עבור חברת רשת-נגה תקשורת בע"מ, ומכנה את התיקון, שהוצע בישיבה הקודמת של וועדת הכלכלה על ידי ח"כ רוברט אילטוב (ישראל ביתנו), "מחטף שנועד לשרת זכיין אחד".

על פי חוות הדעת, העברת התיקון תרע את מצבה של רשת ותוביל למצב בו הזכיינית תהפוך לבעלת מניות מיעוט בחברת החדשות. קשת, במידה ותעבור לשידור ברישיון, תמשיך להחזיק ב-50% ממניות החברה, ואילו 50% הנמצאים בידי רשת, יחולקו בינה ובין זכיין נוסף שישדר באפיק 22. השתיים יחזיקו כל אחת ב-25%. יצוין כי לרשת קיימת אפשרות לעבור לשידור בזיכיון של שבעה ימים בשבוע, ללא צירוף של זכיין נוסף, ואז תמשיך להחזיק ב-50% ממניות החברה.

חוות הדעת מעלה טענות בדבר ניגוד אינטרסים צפוי, לכאורה, מאחר ולקשת יהיו חובות תוכן נמוכות משמעותית מאלו של רשת שתישאר בזיכיון, אם הראשונה תעבור לשדר ברישיון. כמו כן טוענים ברשת כי קשת, כגוף המשדר שבעה ימים בשבוע תזכה להכנסות פרסום גבוהות יותר כתוצאה משידורי החדשות של קשת.

חברת עופר מדיה, בעלת השליטה ברשת, הוציאה היום הודעה על התנגדותה לסעיף: "אנו רואים במחטף הצפוי בוועדת הכלכלה מחר סכנה לעתיד הטלוויזיה הרב ערוצית בישראל, ותומכים בעמדת החברה כפי שהוצגה בחוות הדעת המשפטית. כפי שהמדינה יודעת לעמוד היטב על זכויותיה ועל קיום התחייבויות הזכיינים, כשמדובר בתנאי הזיכיון אנו מצפים מהמדינה שתדע לשמור על ההתחייבויות כלפי רשת, וכלפי החוקים שהיא עצמה חוקקה לפני מספר חודשים".

"בעלי המניות מברכים על המהלך של שר התקשורת למעבר לרישיונות", הוסיפו בחברת עופר מדיה. "אך אנחנו מצפים שהדבר יעשה בהתאם לחקיקה שהתקבלה לפני מספר חודשים. אנו פונים לחברי ועדת הכלכלה שקיימו דיונים מעמיקים במשך השנתיים האחרונות, שיסירו את ההצעה לחלוטין מסדר היום, ויסירו את אי הוודאות שנוצרה לעתיד הטלביזיה בעקבות השינוי המוצע".

  • עוד באותו נושא:
  • קשת
  • רשת

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    0
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully