וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

הארץ מעכב תשלום לפרילנסרים

ענת קם

2.2.2009 / 12:23

לעובדים שפנו להנהלת העיתון נמסר כי מדובר בבעיה במערכת הממוחשבת. הארץ: התשלום יועבר ככל הנראה מחר

פרילאנסרים של הארץ טרם קיבלו את משכורות חודש דצמבר שהיו אמורות לעבור ב-25 בינואר. לוואלה! ברנז'ה נודע, כי עובדים רבים בהם כתבים וצלמים ממדורים שונים בעיתון טרם קיבלו את המשכורות שעוכבו ללא הודעה מראש. כתבים שפנו לעיתון על מנת לבדוק את הרקע לעיכוב נענו כי בשל תקלה במערכת המיחשוב החדשה המשכורות מתעכבות.

אחד העובדים שטרם קיבל את משכורתו סיפר, כי נוסף לכך שלא נמסרה הודעה מראש, גם כשהובן במהלך הימים האחרונים שישנה תקלה לא נמסרה הודעה לעובדים ורק מי שפנה מיוזמתו קיבל את התשובה. עוד אמר העובד, כי על פי המסרים שמתקבלים מהעיתון המשכורות לא תועברנה גם עד סוף השבוע הנוכחי.

בשיחה עם וואלה! ברנז'ה אמר העובד: "מדובר במאות אנשים בכל התפקידים. יש אנשים שבשבילם זה כסף קטן ואנשים שבשבילם זו כל הפרנסה. יש אנשים שעבדו על כתבה בנובמבר, היא התפרסמה בדצמבר, היה אמור להתקבל תשלום בינואר ועכשיו כבר פברואר והכסף לא עבר. גם המפיקים במדורים שהם אנשי הקשר שלנו בעיתון לא קיבלו שום הודעה. מתייחסים אלינו כמו לכלבים".

מעיתון הארץ נמסר: "בינואר הופעלה בקבוצת הארץ מערכת מיחשוב חדשה - E.R.P של אורקל. ההסבה מהמערכת הישנה לחדשה היא תהליך מאד מורכב שלצערנו התארך יותר מהמתוכנן. ככל הנראה מחר יועבר התשלום".

מועד עובדי הארץ נמסר: "ביררנו את הנושא, ומסתבר שהשכר מתעכב בגלל בעיות מחשוב. מההנהלה נמסר שהם עושים כל מאמץ כדי שכבר מחר יקבלו הפרילנסרים את כספם. אם יתברר שהבעיה לא נפתרה, נדרוש לתת לפרילנסרים מקדמה על חשבון השכר".

  • עוד באותו נושא:
  • הארץ

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully