וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

רייטינג חציוני 2016, גזרת החדשות: יורדים בחול – ועולים בסופ"ש

נועה פרייס. ראובן קסטרו

3.7.2016 / 9:40

בחציון הראשון נרשמה ירידה מינורית בהיקפי הצפייה בחדשות: 10 ממשיכה לצמצם את הפער אך 2 ממשיכה להוביל ביחס של פי 2. הדרמה - בשישי: "אולפן שישי" משנה כיוון ומטפסת, ואילה חסון משיגה יותר מקודמיה. המהדורה הנצפית: סופ"ש עם דנה ויס

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה
בירידה. יונית לוי ותמר איש שלום/מערכת וואלה, צילום מסך

השיח המתלהט סביב הארכת המהדורות יצר הרבה רעש במדורי הברנז'ה, אך לא חילחל לציבור הרחב כאשר כל מהדורות החדשות המרכזיות איבדו צופים בחציון הראשון של 2016. את הירידה אפשר לייחס לשני גורמים – הירידה הכללית ברייטינג של הפריים טיים בערוצים המסחריים והיעדר אירוע חדשותי בולט כמו הבחירות שהתקיימו בשנה שעברה. הפער בין המהדורות של 2 ו-10 ממשיך להצמצם.

"המהדורה המרכזית" של חדשות 2 הניבה בחציון הראשון של השנה 21.4%. מדובר בירידה לעומת 22.9% בחציון המקביל אשתקד ו-21.8% בחציון הקודם. גם אצל המתחרים בבית הוורד נרשמת סטגנציה: מהדורת חדשות 10 הניבה 10.7% בחציון הראשון של 2016 לעומת 10.8% בחציון המקביל אשתקד ו-11% בחציון הקודם.

על רקע הליך סגירת רשות השידור והקמת תאגיד השידור הציבורי, גם מהדורת "מבט" ירדה בחציון הראשון של 2016: 4.1% לעומת 5.6% בחציון המקביל אשתקד ו-4.7% בחציון הקודם.

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה
אין תמונה/מערכת וואלה, צילום מסך

הקרב על שישי

השינוי המשמעותי בחציון האחרון התרחש בקרב על יום שישי, כאשר אילה חסון התיישבה בכס המגישה של חדשות 10. אם יש עובדה שאי אפשר לערער עליה היא שחסון מצליחה להביא יותר צופים מקודמיה במשבצת, טלי מורנו ואלון בן דוד, שבמשך שלוש שנותיהם על כס ההגשה לא הצליחו להמריא. ואולם, אי אפשר להתעלם מכך שלאחר השקת המהדורה עם ציפיות גבוהות ונתון שיא של 11.1% - הרייטינג צנח במהלך מספר שבועות לנתון חד-ספרתי.

"שישי עם אילה חסון" שהושקה בדצמבר הניבה 7.2% בחציון הראשון של 2016. בחציון המקביל אשתקד, מהדורת שישי של חדשות 10 השיגה 6.4% ו-6.6% בחציון הקודם.

גם בגזרת שישי נשמר הפער 1:2 בין חדשות 2 ל-10, כאשר "אולפן שישי" של חדשות 2 מובילה בחציון הנוכחי עם 15.8%. לשם השוואה, בחציון הקודם עמד ממוצע הצפייה על 14.4% ובחציון המקביל אשתקד על 15.4%. "יומן" בערוץ 1 הניבה 3% בחציון הראשון של 2016 – ירידה לעומת 4.4% בחציון הקודם ו-5.1% בחציון המקביל אשתקד.

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה
העלו את הרייטינג במשבצת. אילה חסון ודני קושמרו/מערכת וואלה, צילום מסך

המהדורה הכי נצפית מבין כל מהדורות החדשות היא "חדשות סוף השבוע" בערוץ 2 בהגשת דנה ויס. המהדורה עלתה בחציון הנוכחי ל-22.7% לעומת 22.1% בחציון המקביל אשתקד ו-21.5% בחציון הקודם.

המהדורה היחידה שנחלשת בסוף השבוע היא "המגזין" של אושרת קוטלר בערוץ 10: המהדורה הניבה בחציון הראשון של 2016 9% לעומת 9.8% בחציון המקביל אשתקד ו-9.8% בחציון הקודם.

"חדשות השבת" בערוץ 1 עלתה ל-4.3% בחציון הראשון של השנה לעומת 4.1% שהמהדורה השיגה בחציון הקודם. אך מדובר בירידה לעומת החציון המקביל אשתקד - כאשר אז "חדשות השבת" הניבה 4.5%.

אין תמונה. צילום מסך, מערכת וואלה
מובילה מבין כל המהדורות. דנה ויס/מערכת וואלה, צילום מסך

המהדורה הכי נצפית: הפיגוע בפאב הסימטא

מהדורת החדשות ביום שבת ה-2 בינואר, יום לאחר הפיגוע בפאב הסימטא בדיזינגוף, הניבה 29.4%. ביום למחרת המהדורה המרכזית של חדשות 2 הניבה 28.1%.

בחדשות 10 נהנו לאחרונה מהירידה ברייטינג של חדשות 2 בעקבות שידור משחקי היורו - בולטת במיוחד המהדורה המרכזית של חדשות 10 ששודרה ב-26 ביוני והשיגה 15.9%.

המהדורה הכי נצפית של "מבט" שודרה בערוץ 1 ב-10 בינואר והשיגה 6.9%.

9 תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

  • א

    אזרח

    09:34 06.07.16

    הגבנו גם בעבר ולא חלילה כדי לפגוע, יונית לוי לא מבינים מה את אומרת מתחילה משפט את סיומו את בולעת, ממהרת מדברת בהתחלה בסדר בסוף לא מבינים כלום .
  • א

    אזרח

    09:26 06.07.16

    כשקורה אירוע נכון לשדר ולעדכן את מי שלא צפה , אבל לא למחזר כל הזמן גם כשאין צורך, חוזרים על תמונות לא קשורות מראים שרים וראשי ממשלות מאירועים של שנת טרפו ומשחילים משפט על אירוע או דיווח מאותו יום.  אין מה לדווח לא מדווחים. כמה אפשר לשמוע את אותו משפט ביום אחד כשלמעשה לא התחדש משהו בנושא. טוחנים טוחנים ומושכים זמן, כך בבוקר בכל שעה בערב בשישי בשבת ממש מוגזם. וכשיודעים שהצופים סקרנים לשמוע על נושא מסויים דוחפים חצי שעה של פרסומות תמדוד על המסך כמהעמים סקה וכמה דקות לוקח עד שהשידור חוזר
  • ד

    דני

    19:21 05.07.16

    6 צודק במאה אחוז
  • מ

    משה

    12:44 04.07.16

    הגיע הזמן להוריד את יונית לוי היא בולעת את המילים ולא מבינים את מה שהיא מעבירה את החדשות.
  • ג

    גיא

    07:48 04.07.16

  • א

    אולפן וואלה בושה

    19:29 03.07.16

    זרקו מיליונים לפח הזבל על זה לא יכתבו בוואלה
  • י

    ירידה ברייטינג

    17:28 03.07.16

    ראיתם כול השדרנים בערוץ 
    יוצאי גלי צהל    ממש וורדי 
    תוכנית בידור במסווה 
    כמה תשדירי פירסום   ככה אי אפשר לראות  טלוויזיון 
    כול הזמן הוויזן קופץ שוב ושוב   מושכים זמן ומברברים
  • פ

    פוליצר המקורי

    15:14 03.07.16

    האם היה שווה להביא אותה? לדעתי לא. העליה מאוד מינורית אבל החסרון די גדול, מדובר בעיתונאית החביבה על הזוג הקיסרי, וזה בכלל לא כבוד.
  • ש

    שימי

    13:30 03.07.16

    ציטוטים שלהם קבלו,ערד ניר מצבע צוק איתן קרה בגלל רצח אבו חדאר,עוד אמירה שראש הממשלה יעשה שלום ,דפנה ליאל לארדן זה ראש הממשלה שלך כאילו הוא לא שלה פשוט מגעילים
לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

התרעות פיקוד העורף

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully