וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אז כמה ראשי שב"כ התנגדו לעיסקאות חטופים? רונן ברגמן בקריאה מודרכת לכתבת "ישראל היום"

וואלה ברנז'ה

עודכן לאחרונה: 26.5.2025 / 12:58

בצל מינוי האלוף דוד זיני לראש שב"כ, עיתונאי ידיעות אחרונות הגיב על אמירות שהתבססו כבכיכול על ספרו: "לטעון לדוגמאות היסטוריות, לנכס אותן לספר, אבל על אירועים שלא התרחשו - זה פחות טוב"

רונן ברגמן דמוקרטTV. צילום מסך, צילום מסך
רונן ברגמן דמוקרטTV/צילום מסך, צילום מסך

השופרות, והמציאות: מאז מינויו השנוי במחלוקת וספק אם חוקי של האלוף דוד זיני לראש שב"כ, מספר עיתונאים מימין השתמשו בציטוטים כביכול מתוך ספרו של עיתונאי ידיעות אחרונות וניו יורק טיימס רונן ברגמן, כמעין אסמכתא ללגיטימיות המהלך.

אחת מהן היא הכתבת המדינית של ישראל היום שירין אביטן כהן, שביקשה "לחשוף את הצביעות" שמאחורי הביקורת הציבורית על היותו של זיני, כך לפי הפרסומים, מתנגד לעסקאות חטופים.

"ראש שב"כ מיועד שמתנגד לעסקת חטופים זה לא חריג, זה הנורמל. המתבקש. תקדישו זמן לעיון בספרו של רונן ברגמן "מדינת ישראל תעשה הכל" על נושא השו"נ, ראשי שב"כ לדורותיהם התנגדו לשחרור חטופים בעסקאות. זיני סך הכל עומד על תפקידו המיועד: ביטחון ישראל. זה לא חברתי,זה לא ערכי, זה ביטחוני", כתבה ואף הוסיפה סינק לדברים ברוח זו שאמרה באחד הפאנלים בהם הופיעה בחדשות 12.

שימוש נוסף בציטוטים שהוצאו מהקשרם מהספר נגע לכך שגם עמי איילון, מונה, כביכול אחרי שיחה "על קפה וסיגריה" עם ראש הממשלה המנוח יצחק רבין.

אחרי שלא מעט גולשים כבר עלו על המניפולציה, הבוקר (שני) הגיב גם ברגמן.

"אני רואה שיש לך הרבה מוטבציה לתמוך ולדחוף ולהצדיק את הבחירה באלוף זיני לתפקיד ראש השב"כ. ואין ספק- תמיד עוזר לגייס איזו דוגמא היסטורית רלוונטית, להראות שגם ממשלות שמאל או מרכז פעלו כך מול השב"כ ושאין כל חריג בדיעותיו של האלוף זיני. מאידך- לטעון לדוגמאות היסטוריות, לנכס אותן לספר, אבל על אירועים שלא התרחשו - זה פחות טוב", כתב ברשת X.

עוד המשיך ברגמן וכתב: "שלשום, כדי להראות שראיון ה-5 דקות במושב הקדמי שנתניהו ערך לזיני הוא לא אירוע חריג, טענת שיצחק רבין מינה את עמי איילון לתפקיד ראש השב"כ, אחרי שהשניים ישבו לשיחה חביבה על קפה. אלא שעמי איילון מונה לתפקידו בידי שמעון פרס וממשלתו, בגלל ואחרי הרצח של רבין ז"ל".

עוד בוואלה

היועמ"שית: ראש הממשלה אינו רשאי להחרים כתבים בטיסותיו

לכתבה המלאה

שירית אביטן כהן. אריה לייב אברמס, פלאש 90
שירית אביטן כהן/פלאש 90, אריה לייב אברמס

עוד הוסיף ברגמן: "אמש כתבת כי "ראש שב"כ מיועד שמתנגד לעסקת חטופים זה לא חריג, זה הנורמל. המתבקש. תקדישו זמן לעיון בספרו של רונן ברגמן "מדינת ישראל תעשה הכל" על נושא השו"נ, ראשי שב"כ לדורותיהם התנגדו לשחרור חטופים בעסקאות."

"אבל כל זה פשוט אינו נכון, כך לא כתוב בספר, ועובדתית, כולל השנים שחלפו מאז "מדינת ישראל תעשה הכל" יצא לאור, האמת הפוכה כמעט לחלוטין. מתוך 14 ראשי שב"כ עד היום, רק שניים התנגדו לעיסקאות חטופים, וגם זה לא באופן גורף אלא לפי המקרה- אברהם שלום ויובל דיסקין.

כל שאר 12 הראשים, תמכו ודחפו בעוצמה, היו שותפים בתהליך קהלת ההחלטות, וחלקם, כמו יעקב פרי או רונן בר, נטלו חלק פעיל, כבד-ימים וכבד-מאמצים במערך השו"ן- פרי כמתאם שו"ן לראש הממשלה ורונן בר כחבר בצוות המשא ומתן עד ינואר. במילים אחרות - לא, זה לא הנורמל, זה כן חריג, וזה ממש לא מתבקש, לפחות לא בקרב האנשים שכיהנו כראשי השב"כ".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully