וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

איראן זה כאן? צלמים זרים לא יוכלו לצלם בזירות נפילות ללא אישור מוקדם מהמשטרה

20.6.2025 / 10:25

פרסום ראשון: השרים בן גביר וקרעי מהדקים את עניבת החנק על התקשורת הזרה המשדרת את מראות ההרס ונזקי המלחמה בישראל. באופן ישיר או עקיף, הם מנחים שוטרים לאסור מהיום לתעד בזירות נפילת טילים כל מי שלא קיבל אישור - בלי קשר לכלי התקשורת עבורו הם מצלמים

שוטר מכסה בידו את המצלמה של אל ג'זירה/מערכת וואלה

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ושר התקשורת שלמה קרעי מהדקים את עניבת החנק על התקשורת הזרה המשדרת את מראות ההרס ונזקי המלחמה בישראל - ויפעילו לצורך כך את משטרת ישראל, לשכת העיתונות הממשלתית (לע"מ) והצנזורה. אל ג'זירה או לא אל ג'זירה, CNN או ניו יורק טיימס - באופן ישיר או עקיף, הם מנחים שוטרים לאסור מהיום לתעד בזירות נפילת טילים כל מי שלא קיבל אישור - בלי קשר לכלי התקשורת עבורו הם מצלמים.

ההנחיה מגיעה יום לאחר שבהתערבותם הגיעו אתמול שוטרים לזירות נפילת הטילים בבאר שבע, חולון ורמת גן, הפתיעו שם את הצלמים ששידרו משם שידורים חיים שהופיעו אותו זמן על מסכי רשת אל ג'זירה ברחבי העולם ותפסו מהם ציוד. הצלמים טענו אמנם בפני השוטרים שהם משדרים עבור תקשורת זרה אחרת, למשל סוכנות הידיעות רויטרס, אלא שאת השוטרים אתמול זה כבר לא עניין, וגם לא הפתיע - הם הגיעו מוכנים, הרימו יד מול העדשות, ששוטרים אחרים תיעדו אותה עת בשידור של אל ג'זירה, הוכחה לכאורה שהשידור שירת יותר מאשר רק אותן תחנות שבשמן נקבו הצלמים. משטרה כבר מערבת באכיפה גם את שב"כ ובהמשך באה גם הנחייה מחמירה חדשה של לע"מ.

שוטרים בודקים מסמכים של צלמים/מערכת וואלה

המהלך מגיע בעקבות הטענות של בן גביר וקרעי כנגד רשת אלג'זירה והתקשורת בכלל, שלטענתם מפרה את הוראות הצנזורה ופוגעת בביטחון המדינה. בתיאום בין שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר - סוכם כי כתבים זרים, המעוניינים לשדר מישראל בזמן לחימה, יחויבו בקבלת אישור מראש ובכתב מהצנזורה הצבאית - לא כהיתר זמני גורף, אלא הן על עצם השידור והן על מיקומו - ובאופן פרטני לכל שידור ושידור.

בהודעת לע"מ היום לכלי התקשורת אשר משדרים שידורים חיים או מוקלטים, חידד את התנאים החדשים ראש לע"מ, ניצן חן, כי "כל שידור חי ו/או מוקלט מאזור לחימה או נפילות מצריך אישור מקדים מהצנזורה באשר למיקום עצמו ואופן התיאור שלו טרם הוצאת השידור". לא ברור איך יאכפו שוטרים את ההנחייה הזו. אבל בחיפה, הפתיעו כבר שוטרים שני צלמים של תקשורת זרה, כאשר בשעת לילה שבין יום שני לשלישי השבוע, התדפקו על דלת חדר המלון שלהם ברחוב יפה נוף המשקיף למפרץ חיפה והחרימו להם ציוד צילום, "בהתאם למדיניות של אפס סובלנות שמובילים השר לבל"מ ומפכ"ל המשטרה". לדברי המשטרה, זאת במהלך חקירה "לאחר קבלת דיווח אודות מספר אנשים שבכוונתם לבצע תיעודים מתוך מרפסת בחדר בית מלון הממוקם בעיר וכיוונו את המצלמות לכיוון נמל חיפה". המשטרה אמרה כי שוטרי תחנת חיפה, "הגיעו למקום, החרימו את ציוד הצילום וזימנו את הצלמים לחקירה לבדיקת נסיבות האירוע, זאת לצד העברת כלל הפרטים גם לגורמי שירות הביטחון הכללי לבדיקת היבטים של עבירות בטחוניות".

sheen-shitof

עוד בוואלה

חווית גלישה וטלוויזיה איכותית בזול? עכשיו זה אפשרי!

בשיתוף וואלה פייבר

שוטרים מבצעים חיפוש על צלמים זרים/מערכת וואלה

האירוע החריג הזה, שמסתמן כי מעתה יהיה שגרתי, מגיע יום לאחר שהתברר כי רשת אל ג'זירה שידרה את נפילת הטילים בבתי הזיקוק, בניגוד לאיפול שהוטל על האירוע ושאותה עת נאסר על התקשורת בישראל אף לציין את הפגיעה במתקן.

"שידור ללא אישור מתאים מאזורי לחימה או פגיעות טילים יהווה עבירה פלילית והפרת תקנות הצנזורה", הבהיר לוואלה השר בן גביר בשמו ובשם השר קרעי: "בעקבות אכיפה מוצלחת ומתואמת כלפי שידורי אלג'זירה ו/או שידורים המפרים את הוראות הצנזורה ופוגעים בביטחון המדינה, ולאחר עבודת מטה משותפת בין שר התקשורת ד"ר שלמה קרעי לשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר - סוכם כי כתבים זרים המעוניינים לשדר מישראל בזמן לחימה יחויבו בקבלת אישור מראש ובכתב מהצנזורה הצבאית - הן על עצם השידור והן על מיקומו".

מאגודת העיתונאים ירושלים נמסר כי "על רקע התגברות ההתנכלויות לעיתונאים המדווחים מזירות של נפילת טילים, אגודת העיתונאים ירושלים קוראת לגופי הביטחון, ובמיוחד למשטרת ישראל, להתיר, ככל האפשר, לעיתונאיות, לעיתונאים, לעובדי ולעובדות התקשורת בשטח לבצע את עבודתם בלא הפרעה.
אנו עדים בעת האחרונה להתגברות האיומים, ואף לתקיפות נגד עיתונאים המשדרים מזירות אירוע, במיוחד עיתונאים המשדרים בשפה הערבית, בהם העובדים בכלי תקשורת ישראליים. דווקא בימים קשים אלה יש חשיבות יתרה לדיווחים מהימנים ומקצועיים מזירות של אירועים, כדי להביא מידע אמין לציבור, ולמנוע התפשטות של שמועות בלתי מבוססות. אנו מבקשים ממפקדי ומראשי זרועות הביטחון לתת הנחיות לאנשיהם בשטח, שלא להפריע בלי צורך חיוני לעבודת העיתונאים, ולהגן עליהם מפני אלימות מכל סוג".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully