וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ברשת 13 נמנעו מלשדר את הפרסומת "להצלת התקשורת"

עודכן לאחרונה: 9.12.2025 / 15:42

כשברקע אינטרסים חופפים של מנכ"ל הערוץ ושר התקשורת קרעי, בערוץ לא שידרו את הקמפיין של ארגון העיתונאים עוד לפני שנפסל ברשות השנייה. בקשת 12 התשדיר פורסם

קמפיין ארגון העיתונאים/סוסנקו ציפריס
רשת 13 - לוגו/עיבוד תמונה, רשת 13, צילום מסך

ברשת 13 נמנעו מלשדר את הפרסומת של ארגון העיתונאים ל"הצלת התקשורת" אפילו פעם אחת, זאת עוד לפני שנפסלה ברשות השנייה. תזכורת: אתמול (שני) החליטה הרשות לפסול את הקמפיין שכותרתו "בלי עיתונות חופשית, אין דמוקרטיה" בטענה שהדבר "שנוי במחלוקת".

מהרשות מסרו תחילה כי "החלטות הרשות מתקבלות לפי כללים מקצועיים בלבד. נציין כי לאחרונה הובהר כי גם תשדירים שכוללים מסרים בעד הליכי חקיקה בתחום התקשורת לא יאושרו לפרסום מאותה סיבה בדיוק. הכללים חלים באופן שווה על כולם, ללא קשר לעמדותיהם". רק מאוחר יותר, אחרי שספגה ביקורת, הוחלט ברשות לאשר תשדיר מעודכן "בהתאם להתאמות שנדרשו על פי הכללים המקצועיים". בפועל, למעשה, הותרה לפרסום שקופית - ללא המילה "חירום".

בארגון העיתונאים הגיבו בתקיפות לפסילה, ומסרו: "חרפה שהרגולטור, שתפקידו לשמור על חופש הביטוי וחופש העיתונות, טוען שהדבר שנוי במחלוקת. זה מראה על פשיטת רגל ערכית ומוסרית. העיתונות תגן על עצמה גם מול שלוחיו של שר התקשורת".

השקופית עלתה מאז בערוץ 12, אלא שברשת 13 הוחלט להימנע משידורה. ברקע, נזכיר, חשיפת וואלה אודות אינטרסים חופפים בין מנכ"ל הערוץ אמיליאנו קלמזוק וקרעי על מיזוג בפורמט כלשהו עם i24 ביום שאחרי הרפורמה. לפי הפרסום, מתקיימים מגעים בין הנהלת רשת 13 לבעלי חברת HOT וערוץ i24news פטריק דרהי. בשלב זה, רגולטורית, רשת 13 איננה יכולה "להחליף" את חברת החדשות שלה, אלא שאם חקיקת קרעי תעבור - הדבר יתאפשר. בנוסף, עלתה האפשות לייבא כבר כעת רק את תכני האקטואליה מהערוץ הטרי. כלומר, את הרצועות שמקדימות למהדורת החדשות המרכזית.

מארגון העיתונאים נמסר בתגובה: "פנינו לכל הגורמים בענף הטלוויזיה. אנחנו בטוחים שכולם שותפים לעמדתנו, בין אם שידרו ובין אם לאו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully