שיא ארצות‑הברית דונלד טראמפ ספג שוב גינוי בשל התנהלותו כלפי עיתונאים, לאחר שבמהלך אירוע בבית הלבן כינה עיתונאית מ‑NBC News, יאמיץ' אלסינדור, "אגרסיבית מאוד" בעת ששאלה אותו שאלות.
האירוע התרחש במהלך מה שמכונה "press scrum" - התקהלות קצרה של עיתונאים מול הנשיא לאחר טקס בו חתם טראמפ על חוק הענקת מדליות־כנסת לשחקני נבחרת ההוקי של ארה"ב משנת 1980. אלסינדור, כתבת ה‑NBC בוושינגטון, נשאלה טראמפ על כוונותיו בנוגע לנכסי נפט של ונצואלה, על רקע דיווחים על פעולות אמריקאיות באזור.
במענה לשאלה הראשונה, טראמפ ציין באופן אירוני כי "לא מאוד נבון" לחשוף פרטים רגישים, אך תיאר את אלסינדור כ"עיתונאית גדולה" - לפני שהוסיף הערה שפוגעת בטון הדיון. לאחר מכן, כאשר היא ניסתה לשאול שאלה נוספת, הוא עצר אותה ואמר: "תמתיני רגע… את צריכה להיות נחמדה וקלה, נחמדה וקלה… היא מאוד אגרסיבית".
"שקט, חזירונת"
זוהי לא הפעם הראשונה שטראמפ מבקר את אלסינדור בצורה פומבית: במהלך כהונתו הקודמת הוא כינה אותה בתארים שונים לאחר ששאלה על תמונה שפרסם ברשתות החברתיות, ובהמשך גם הורה לה "להירגע" בשיחת עיתונאים בזמן מגפת הקורונה, מה שגרר תגובות תמיכה ציבוריות רבות כלפיה.
ההערה האחרונה מצטרפת לשורה של פניות ביקורתיות של טראמפ כלפי עיתונאיות אחרות בשבועות האחרונים — כולל כינויים כמו "חזירונת" ("piggy"), "טיפשה", "מכוערת" ועוד, מה שמוביל מחדש את הדיון על יחסו של הנשיא לתקשורת, במיוחד כלפי נשים.
הבית‑ההלבן הגן על דבריו בכך שמדובר ב"גילוי לב ישר ולא פוליטי", והודיע שאינם רואים בקביעות אלה התבטאויות מבוססות על מגדר.
