ארגון "מועצת אוקטובר" נגד חדשות 12. הארגון, הכולל משפחות שכולות, חטופים ושורדי שבי, תושבי העוטף, הוציאו הבוקר (רביעי) מכתב לעורך אולפן שישי, רון ירון, ובו דרישה להפסיק את הופעותיו של ראש המל"ל בזמן טבח 7.10 באולפן. הנגבי מופיע בשבועות האחרונים מדי שבוע בתוכנית, וסופג ביקורת עזה ברשתות החברתיות.
במכתב, שהגיע לידיי וואלה, נכתב מטעם המשפחות: "התקשורת אינה רק במה - היא גם אחריות. ואחריות מתחילה בהחלטה מי ראוי לשבת מול המצלמה, ומי חייב קודם כל לתת תשובות. האדם שהיה בלב המערכת שכשלה כישלון כה חמור, אינו יכול לשבת באולפן, לנתח את המציאות, להסביר, לפרש, ובעיקר לנרמל את עצמו. זהו עיוות מוסרי וציבורי. המסר שעובר לציבור מסוכן - מי שנכשל לא רק שלא נותן דין וחשבון, אלא גם זוכה למיקרופון". לפי גורמים בארגון, בחדשות 12 אמרו שיבחנו את בקשת המשפחות.
יצוין כי בנוסף, יושב בפאנל התוכנית כפרשן גם נציב כבאות לשעבר דדי שמחי, שהצהיר בעבר שהוא מעוניין להצטרף לפוליטיקה. בעבר ישבו על כיסא "הפרשן" בתוכנית גם עורך "ישראל היום" לשעבר שלימים הפך לחבר כנסת מהליכוד.
משפחות "מועצת אוקטובר": זעזוע עמוק מהפיכתו של צחי הנגבי לפרשן באולפן שישי
עודכן לאחרונה: 25.3.2026 / 12:38
