אלי חזן, שגריר ישראל בסינגפור, צפוי להתמנות ליו"ר לשכת העיתונות הממשלתית (לע"מ) - כך פרסמו היום (חמישי) בחדשות 12. בעבר הודה חזן, מקורבו של ראש הממשלה נתניהו, שהוא מפיץ פייק ניוז. חזן צפוי להחליף את ניצן חן שסיים לאחרונה את תפקידו, ועבר לשמש כראש אגף הדוברות, ההסברה והשיווק של עיריית ירושלים.
בשיחה עם פעילים שנחשפה בחדשות 12 טען שהשיטה שלו היא להציף את הרשת במידע כוזב. תקרית זו גרמה להזזתו מתפקיד הדובר, אך כעת אם ייבחר לתפקיד, הוא יעבוד גם עם עיתונאים ישראלים וגם עם עיתונאים מרחבי העולם, שיודעים כי גישתו הרשמית היא הפצת פייק ניוז.
לאחרונה נקשר שמו של חזן בתקרית דיפלומטית, כאשר יום לפני הבחירות בהונגריה פרסם הודעת תמיכה חריגה באורבן. שגרירים בדרך כלל אינם מתערבים בבחירות דמוקרטיות של מדינות אחרות.
"אבקש לאחל בהצלחה מעומק הלב לויקטור אורבן בבחירות מחר בהונגריה. מי שעומד לצד ישראל כבר שנים בניגוד לפוליטיקאים אירופים דקדנטים, מי שהציל את אירופה מעצמה ומי שבוחר להיות לוגי בעולם כל כך מורכב ראוי שאייחל לניצחונו. התמיכה האדוקה של טראמפ היא עוד סיבה לעשות זאת", כתב חזן ברשת החברתית, ומחק שעות לאחר מכן.
לשכת העיתונות הממשלתית היא יחידת סמך במשרד ראש המשלה שאמורה לשמש כישות אוטונומית ועצמאית לתיעוד ראשי המדינה לדורות הבאים. לאחרונה היא מוזכרת לאחרונה בהקשרים מחניפים לזוג נתניהו, הן באמצעות פרסום תמונות של רעיית ראש הממשלה אחרי פוטושופ, והן בשרבוב שמם בהקשרים חברתיים שונים.
הודה שמפיץ פייק ניוז ומעודד את אורבן: זה המיועד לראשות לע"מ
עודכן לאחרונה: 16.4.2026 / 12:11
