חברת הקבינט, השרה גילה גמליאל, מבקשת לקבוע "קוד אחריות לאומית" שיגביל ראיונות בתקשורת של ראשי ממשלה לשעבר ובכירים במערכת הביטחון לשעבר - כך פורסם ב"ישראל היום".
לפי הפרסום, גמליאל פנתה לראש המטה לביטחון לאומי, גיל רייך, וטענה כי אמירות שנאמרו בראיונות "מצאו את דרכן לתקשורת הבינלאומית" וכי "תוכן זה עשוי להיות מנוצל על ידי גורמים עוינים באופן הפוגע בביטחון המדינה, במעמדה הבינלאומי ובניהול המאמצים המדיניים והצבאיים בעת תקופות רגישות". ההצעה אינה מנסה להגביל ראיונות של שרים מכהנים, שדבריהם מסבים לרוב נזק רב בהרבה.
כדוגמה ציינה גמליאל את דברי ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט, שלפיהם "לא ניתן להשמיד את תוכנית הגרעין של איראן" - שמצאו לטענתה את דרכם לתקשורת התעמולה האיראנית. כך גם דברי רה"מ לשעבר אהוד ברק, שאמר כי "ישראל אינה יכולה לפתוח את המצור במצר הורמוז או להשמיד את התשתית הגרעינית האיראנית".
יצוין כי בסוף השבוע התבטא אולמרט בתקיפות נגד נתניהו. בראיון ל-103FM תקף ראש הממשלה לשעבר בחריפות את הסתרת הגידול הסרטני של הנוכחי: "מגוחך ונלעג, הוא לא מפסיק לשקר - תרבות של הונאה". אולמרט, שחלה בעבר באותה מחלה, השווה בין התנהלותו לבין חשיפת נתניהו בסוף השבוע על הניתוח וההקרנות שעבר בחשאי: "היה צריך להודיע בזמן. אני דיווחתי מיד, אצלו הכל רמייה".
אולמרט עצמו הגיב לידיעה אודות היוזמה של השרה גמליאל ואמר: "מדובר ביוזמה שמעוררת ייאוש, מהול בבריונות שאינה מפתיעה. אין דבר שהממשלה הזאת לא תעשה כדי להשתיק את מבקריה ואת אלה החולקים על דרכה ועל המעשים החמורים שמתבצעים על ידיה כמעשה שגרה".
