חצי שנה לפני הבחירות, ירדן ביטרן, ראש מערכת החדשות בקבוצת ידיעות, פורשת. "אחרי שנתיים וחצי כראש מערכת החדשות, בתקופה מאתגרת של מלחמה בלתי נגמרת, החלטתי לסיים את תפקידי בשבועות הקרובים ולהמשיך הלאה לאתגרים אחרים", כתבה במפתיע לעובדים.
ההערכה כעת היא כי מי שיכנס לוואקום יהיה מקורב מאוד למו"ל שמעמיק את אחיזתו בכלי התקשורת בקבוצה לקראת הבחירות בהן לו ולנתניהו אינטרס משותף - מוזס ונתניהו נאשמים שניהם בתיק 2,000 במערכת יחסים שוחדית.
ברייקינג: ירדן ביטרן, ראש מערכת החדשות בקבוצת ידיעות, פורשת. מי שיכנס לוואקום הוא ניקי לוי המקורב מאוד למו"ל שמעמיק את אחיזתו בכלי התקשורת בקבוצה לקראת הבחירות בהן לו ולנתניהו אינטרס משותף
— David (Mizrahy) Verthaim (@dverthaim) April 27, 2026
על פי כתב האישום הציע מוזס לנתניהו שינוי ניכר לטובה באופן הסיקור של נתניהו ובני משפחתו בכלי התקשורת בשליטתו, ולשינוי לרעה באופן הסיקור של יריביו הפוליטיים, בתמורה לכך שנתניהו ינצל את השפעתו לקדם חקיקה שתטיל מגבלות על המתחרה "ישראל היום" ותביא להטבות כלכליות משמעותיות למוזס ולעסקיו. כמו כן נחקר הקשר בין אנשי "ידיעות אחרונות" לח"כ איתן כבל, שנמנה עם יוזמי הצעת חוק שאמורה הייתה להגביל את פעילותו של "ישראל היום" ובכך להיטיב עם "ידיעות אחרונות".
בנובמבר 2019 הודיע היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט כי החליט להגיש כתב אישום, נגד נתניהו בעבירת מרמה והפרת אמונים ונגד מוזס בגין ניסיון למתן שוחד. במאי 2020 החל משפטם.
לפני כשנה נכנס לתפקידו עורך העיתון אלעד טנא - העורך הראשון בהיסטוריה של "ידיעות אחרונות" שחובש כיפה ושגדל בעיתונות המגזרית, וההערכה בקבוצה הייתה שככל שיתקרב מועד הבחירות הקבוצה תיקח עוד ועוד ימינה.
