וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שיקלי הודיע שימנע כניסת עיתונאית ספרדיה לישראל

עודכן לאחרונה: 30.4.2026 / 16:15

משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות מנע כניסה עתידית של העיתונאית שעובדת ביוון ואף שלל ממנה את הזכאות לקבלת תעודת עיתונאי בישראל. שיקלי: "לא יתאפשר לעוכרי ישראל כניסה או פעילות בשטחה"

תושבים בספרד מפוצצים בובה הדומה לראש הממשלה בנימין נתניהו/לפי סעיף 27 א'

משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות מנע היום (חמישי) כניסה עתידית של עיתונאית ספרדיה שעובדת ביוון ושלל ממנה את הזכאות לקבלת תעודת עיתונאי בישראל.

שר התפוצות והמאבק באנטישמיות, עמיחי שיקלי אמר על המקרה: "משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות מיישם הלכה למעשה מדניות בה לא יתאפשר לעוכרי ישראל כניסה או פעילות בשטחה. ספרד היא מעצמת אנטישמיות נמשיך ונילחם באנטישמיות ותומכי BDS".

מנכ"ל משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות, אבי כהן סקלי, המליץ לרשות האוכלוסין וההגירה למנוע את כניסתה העתידית של העיתונאית הספרדית קורלט קסטילו סרזואלה (Queralt Castillo Cerezuela) העובדת ביוון "שצייצה מחדש תכנים של גורמי חרם דוגמת BDS, הביעה תמיכה ב-BDS, טענה כי ישראל מבצעת "רצח עם" ואף הביעה תקווה לסיום "המשטר הציוני".

מהמשרד נמסר כי המלצת המנכ"ל, נעשתה "בהמשך לתיקון 40 לחוק הכניסה לישראל, ובהתאם לסיכום בין המשרדים בדבר העברת המלצות". לכשהתקבלה ההמלצה ע"י רשות האוכלוסין וההגירה, נמנעה מקורלט קסטילו סרזואלה גם הזכאות לקבל תעודת לע"מ ולעבוד כעיתונאית בישראל.

העיתונאית הספרדית שסורבה כניסה לישראל/תיעוד ברשתות חברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

העיתונאית קורלט קסטילו סרזואלה מתמחה בפוליטיקה בינלאומית, זכויות אדם והגירה. בשנים האחרונות מסקרת עבור כלי התקשורת הספרדים Diar ARA (בשפה הקטלאנית, מ-2022) ועבור eldiario.es (בשפה הספרדית, מ-2023), לצד עבודה שוטפת עם כלי תקשורת נוספים כמו La Marea, El Salto ו-Condé Nast. באתונה, היא מסקרת בעיקר את יוון והבלקן, כולל בסוגיות של משבר פליטים, מדיניות אירופית ותהליכים פוליטיים אזוריים.

אבי כהן סקלי מנכ"ל משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות: "פעילותה חורגת מהבעת דעה לגיטימית והבעת ביקורת ומתאפיינת בקריאות מסיתות כנגד פעילותה של ישראל, הפצת תכנים בעלי מאפיינים אנטישמיים, אנטי-ציונים ואנטי-ישראלים". הוא הבטיח: "נמשיך ונפעל להרחיק את איובי העם היהודי ממדינת ישראל".

העיתונאית הספרדית, קורלט קסטילו סרזואלה (Queralt Castillo Cerezuela), טרם הגיבה לדברים.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully