פרסום ראשון: הנהלת 'מעריב' תחל היום בסדרת דיונים באשר לעתיד מערכת רייטינג. זאת בעקבות רכישת הקבוצה את מלוא מניות המגזין מתמי מוזס-בורוביץ' (47.5%) ומיובל נתן (5%), העורך שהודיע היום על פרישתו. הודעה בדבר מבנה העיתון ומידת עצמאותו המערכתית צפויה להתקבל ככל הנראה ביום שלישי. אז גם יוחלט עתידם של עובדי העיתון, שחלקם כבר הביעו את רצונם לעזוב בעקבות פרישת העורך המייסד.
עד ליום שלישי גם לא ברורה זהות העורך שיחליף את נתן. גורמים במעריב מסרו, כי לא נפסלת האפשרות כי יובא עורך חיצוני למגזין, משורות מעריב. שמו של ירון טן ברינק, כותב המדור "חדר ניתוח", מוזכר כמועמד להחלפתו של נתן. סיכוייה של דבורית שרגל, סגנית העורך, נראים על פי גורמים המקורבים למערכת נמוכים עד קלושים.
במסגרת העסקה יימכרו למעריב גם 100% מכתבי העת של קבוצת "רייטינג", ובכללם "מותק", "ביג-טיים" והמגזין שלא נולד "דיסקו". עתידם של השלושה ובעיקר של זה האחרון אינו ברור.
נכון לשלב זה, תהליך העבודה על המגזין דיסקו נעצר וסביר להניח כי לא יצא. אנשי המערכת וצוות הכותבים, לא קיבלו מידע ברור על מועד חידוש העבודה או אם יהיה חידוש כזה. העורך, מני אבירם וסגנו, ניב הדס שוהים בימים אלה בחו"ל.
עופר נמרודי סירב להגיב לדברים.
בועז גרייסלמר, כתב "הארץ", דיווח: בעקבות שמועות שנפוצו השבוע כינס היום נתן את מערכת העיתון, והודיע על עזיבתו הצפויה ועל המעבר הקרוב של המערכת. גורמים ב"רייטינג" תולים את עסקת המניות בפרשת קלאבמרקט, שהביאה את מוזס-בורוביץ' להחלטה כי ברצונה לצמצם את עסקיה ולהשקיע את מאמציה באל-על ובחברת התקשורת מפל תקשורת.
בעקבות מכירת המניות תעבור מערכת העיתון משכונת רמת החייל לבית "מעריב" ברחוב קרליבך בתל אביב.
יובל נתן סירב להגיב.
מוזס יוצאת, יובל נתן עוזב
לי-אור אברבך
4.9.2005 / 15:20