"בכתבתו של אלון הדר "הקשר הצרפתי" אשר מתפרסמת היום במוסף "הארץ" נפלה טעות. אשת שר החוץ, ג'ודי שלום ניר מוזס, לא נכחה בסעודת ראש השנה בביתה של קלוד בריטמן ולא המליצה בפני בעלה למנותה לשגרירה בצרפת". זו לשון ההודעה שפרסם עיתון הארץ ביום שישי האחרון בדפיו הראשיים. אין כל חדש בהבהרות של עיתונים, אולם הודעה מסוג זה חריגה הן בשל פרסומה ממש במקביל לפרסום הכתבה האמורה, והן בשל העובדה שהיא למעשה מבטלת לחלוטין את כל הבסיס העובדתי עליו מתבססת כתבתו של הדר.
ההחלטה להעלות את הבוקסה התמוהה הגיעה מיד לאחר שיחת טלפון מאשת שר החוץ, ג'ודי שלום ניר מוזס, למשרדו של עורך הארץ דייוויד לנדאו, ביום חמישי אחר הצהריים, לאחר שמוסף הארץ כבר הודפס והופץ למנויים. אז מטעמים היכולים להתפרש כעובדתיים וכמשפטיים כאחד מחליטים בעיתון לבצע מהלך כניעה ולהודות בטעותם. מקורבים ללנדאו ציטטו אותו כאומר: "נפלנו חזק".
בכתבה פורסם סיפורה של קלוד גרונדמן-ברייטמן, רעייתו של רו"ח יגאל ברייטמן וכביכול מועמדת רצינית לזכייה בתפקיד השגרירה בצרפת. על פי המתואר, גרונדמן-ברייטמן ערכה סעודה בביתה בקיסריה בה נכחה בין היתר גם אשת שר החוץ. זו, לאחר שהתרשמה מהמארחת, מיהרה להתקשר לבעלה ולהמליץ עליה לתפקיד הנציגה בפאריס. ג'ודי, מסופר בכתבה, גם תיאמה פגישות עבורה עם השר. כל זאת כך מצהיר העיתון המפרסם - אינו נכון.
סימני אזהרה
גורמים ב'הארץ' אמרו לוואלה! ברנז'ה כי מדובר בכתבה שנערך עבורה תחקיר מדוקדק. כל הדרגים, לרבות לנדאו עצמו ועורך המוסף רוגל אלפר, היו מתואמים בעניינה וליוו את הכתב אלון הדר בתהליך עבודתו. יש לציין, כי הכתבה רוויה בפרטים על ביתה של גיבורת הכתבה ואופי האירוע שערכה ואורחיו ועל כן נדמה כי התבססה על מקורות מוצקים. עם זאת, הדגישו אתמול שוב מקורבי השר שלום ורעייתו בפני וואלה! ברנז'ה, כי ג'ודי לא נכחה בארוחה.
במהלך התחקיר, מבהירים אותם גורמים בעיתון, נתבקשה ג'ודי להגיב לדברים אולם בטרם שמעה את מלוא הפרטים מיהרה לנתק את השיחה. זאת, מסבירים מקורביה, משום שהכתב התקשר לטלפון אליו לא נוהגים להתקשר כתבים. גם אנשי משרד החוץ ואנשי השר סירבו להגיב לדברים והעדיפו שלא להבהירם. גורמים במשרד החוץ אומרים, כי בשיחות מקדימות ניתנו ללנדאו "כל סימני האזהרה שמדובר בקשקוש", אולם הכתבה התפרסמה בכל מקרה.
בכתבת המוסף הנרחבת, מתוארות הזדמנויות אחרות בהן התערבה, לכאורה, אשת שר החוץ במדיניות המשרד. בין היתר במינוי בועז ביסמוט לשגריר במאוריטניה ובארגון טקס הערכה לדיפלומטים שנטלו חלק בסיוע לאזורים מוכי הצונאמי. נדמה, כי תיאור הארוחה וההתמקדות בה משך את השטיח מתחת לרגליה של התזה שניסה להציג הכותב. במיוחד לאחר שזו הופרכה.
"ערימת דברים שלא נבראו"
מעיתון הארץ נמסר לוואלה! ברנז'ה: "אין תגובה". במשרד החוץ אמרו, כי כינוס ועדת המינויים טרם התקיים. "רוב האנשים מאוד הופתעו מאוד שהועלה השם (של גרונדמן-ברייטמן, ל"א) ולא ברור מי נתן את הסיפור לעיתון הארץ, איש לא פנה אלינו בעניין".
יועץ התקשורת של שר החוץ, אילן אוסטפלד מסר: "הכתבה היא ערימת דברים שלא היו ולא נבראו וחבל שזה הגיע לפרסום. העובדה שהמערכת ביקשה להתנצל מדברת בעד עצמה".
את תגובתה של ג'ודי מנ"ש לא ניתן היה להשיג משום שהיא שוהה בחופשה משפחתית.