וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שריר וקיים

לי-אור אברבך

8.11.2005 / 13:00

ערב עליית 'מלנומה אהובתי' ברשת, ברור לחיים שריר שפצצת רייטינג לא תהיה פה - איש הטלוויזיה הוותיק יודע מה רוצים הצופים. ראיון

את חיים שריר, שועל טלוויזיוני ותיק, קשה להפתיע. גם אם תאמרו לו שערוץ שתיים כולו יישר בקרוב קו עם "מלנומה אהובתי", שעולה היום ברשת הוא לא יאמין. "הייתי רוצה לחשוב שזה זן חדש אבל אני חושש שזה אירוע חד פעמי", אומר שריר בראיון מיוחד לוואלה! ברנז'ה.

שריר היה מנהל התוכניות הראשון של 'רשת'. במרץ 2004, נטש את הזכיינית וכיום לבד מהיותו מפיק עצמאי, הוא גם מבעלי חברת '360 ערוצים'. מלנומה אהובתי מביאה את סיפורו האמיתי של השחקן יגאל עדיקא ("בת ים ניו יורק"), והתמודדות משפחתו עם הסרטן של אשתו. הסדרה, פרלין איכותי בימיו הפוסט מכרזתיים של ערוץ 2, החלה את דרכה ברשת. בהמשך כשהיה צריך להרשים את יושבי המכרז היא העתיקה מקומה לטלעד הי"ד ולבסוף נחתה שוב ברשת.

מלנומה, עוסקת בעיקר בכאב. דמעתכם עלולה לצוץ רק מצפייה בפרומו. ממש לא רוקדים עם כוכבים. לשריר ברור כי לא מדובר כאן בפצצת רייטינג, "אני חושב שערוץ 2 הולך לקו בידורי כי זה מביא את הרייטינג. מישהו אמר לי 'אני רואה טלוויזיה בשביל בידור ולא בשביל כאב'. אנשים לא באים לטלוויזיה כדי לפגוש את הכאב אבל האומנות עוסקת באמת. כיוצרים אנחנו כן חושבים שזה חלק מהחיים, זה שהצלחנו את רשת לשים את זה בלוח זה כבר משהו".

שריר יודע, שגם המחוייבות של הזכייניות כלפי הרשות השנייה, לשלב דרמה מקורית איכותית לא תצור למלנומה גרורות נוספות. "אנחנו מוצאים הרבה דרמה קומית שזה הפריפריה של הבידור ואני עושה את מילואים שאמנם לא קומי אבל זה שווה לכל נפש, מלנומה יוצאת דופן בכל התמונה הכללית", אומר שריר ומסביר כיצד גם הדרמה מתעדנת לנוכח הכורח הבידורי. "אני חושב שיש למפרסם דולר שהוא מעדיף לשים אותו על בידור. אבל יש רגולציה אז לא יעשו מלנומה, אלא מילואים".

משתלם להתנגח ברגולטורים

בעיקר עוסקת "מלנומה אהובתי" בגילוי הלב הנדיר והאמיץ שליגאל עדיקא. "זה לא שונה מצייר שעושה תערוכה לאשתו או מלחין שעושה סמפונייה", מחזק שריר את כוכבו, "גם פה יגאל הוא אומן שהיה שותף לכתיבה ולכל הדבר הוא לא מייפייף עושה את זה בצורה כנה, הוא ביטא את כאבו לא מיסחר".

נדמה ששריר אינו מנסה להתעמת עם מה שערוץ 2 הפך להיות, הוא משלים עם העובדות. "אני חושב שלא ניתן לדרוש מגוף הפועל בערוץ 2 לעשות משהו אחר ממה שרשת וקשת עושות. הן מבטאות את הפילוסופיה של הערוץ כפי שהתפתכה בעצמה. זה לא פשוט, צריך להיות הוגן ומצליח מצד אחד ולהביא בידור ומאידך להתמודד עם רגולציה".

דבר שמאוד מטריד עם זאת את שריר הוא ההקלות לערוץ 10. "אני חושב שיש קופ?ה טובה בערוץ 2 ואני מקווה שההקלות לערוץ 10 לא יכרסמו בכך. ייתכן שיש להקלות האלה סיבות טובות אבל המסר השלטוני מאוד בעייתי – ההוכחה שבישראל הפעלת כח נגדי לרגולציה משתלמת".

שריר נהנה לעבוד עם ערוץ 2 ומאידך גם להשקיף עליו ממיקומו הנח ביצרנית ערוצי הנישה "360 ערוצים". "ברשת יש המון אילוצים וכל טעות קטנה נמדדת. בערוצי הנישה, הצפייה סמלית אמנם, אבל אתה הרבה יותר חופשי – תוך חודש אפשר להרים תוכנית. היום הפכנו (ב-360 ערוצים) לחברה שעובדת בכל המדיות, יש לנו ערוץ פתוח ב-VOD, אנחנו עובדים עם חברות הסלולר והאינטרנט, כי החזון שלנו מניח שהעתיד הולך להביא שינויים גדולים בתוכן". שריר בנישתו, יוצר מצב שהצפייה הנצברת של ערוציו בנקיקי התקשורת השונים שלהם הולכת וגדלה, לכן הוא מקפיד לקחת את עולם התוכן לכמה שיותר מקומות.

האהבה הגדולה של שריר, עם כל הכבוד לטלוויזיה, היא הפקת סרטים. "יש לי כמה פרוייקטים על הפרק", הוא מספר, "יש שלושה תסריטים שנמצאים בשלבים לקבלת אישור בקרן לעידוד הקולנוע, אני מקווה שהראשון שאני עושה יהיה כבר עוד שנה". מדובר בסרט בשם "מנולייה" של נתי אדלר ושלומי פרי, יוצרי "בוצ'צ'ו".

אחרי הסרט הזה, הציפיות של שריר, הן להמשיך ולעשות כעיקרון את אותם הדברים בדיוק. "לעשות דברים שאני אוהב ולהמשיך לעבוד עם אנשים יצירתיים כמו אלה שמסביבי. בעיקר אני מקווה שאמשיך לקרוא קדימה את המהלכים כי אנחנו במהפכה עצומה".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully