כעס רב שורר בערוץ הראשון על דבריו של מנהל התעודה של הטלוויזיה, איתי לנדסברג, בהתייחסו לסדרה כתב פלילי. לנדסברג אמר בפאנל בנושא תעודה בפסטיבל ראש פינה לטלוויזיה, כי הוא "מקווה שהדבר הזה שזולל את כל המשאבים שלנו ב-21:45, יירד... כי אין לנו כסף לפתח דברים טובים באמת".
גורם בכיר ברשות השידור אמר לוואלה! ברנז'ה כי "אנשים נפגעו אישית מלנדסברג. אם יש לך טענות אל תגיד את זה בפורום כזה, אם אנחנו פוגעים בעצמנו מה יאמרו אחרים?".
יוצר הסדרה גידי מרון, אמר בתגובה: "אני לא שמעתי את הדברים והם נראים לי תמוהים. זה עניין פנימי של רשות השידור. אולם מצד שני פגשתי בראש פינה את בכירי הרשות שהודו לנו היוצרים על הסדרה ואמרו לנו שתהיה עונה שנייה ואני חושב שערוץ חפץ חיים זקוק לסדרות כמו 'כתב פלילי'".
מוטי עדן, מנהל ערוץ 1 הביע צער על הדברים והגיב להם בנחרצות. "הסידרה כתב פלילי הנה אחת מההצלחות הגדולות של ערוץ 1 ואין זה מתפקידו של מנהל מחלקת התעודה להעביר ביקורת על תזמון הסדרה תוכנה או עצם שידורה", אמר עדן, "אני רוצה להאמין, שהולכים ומסתיימים הימים בהם אנשים מתוך המערכת מכפישים אותה".
את תגובתו של לנדסברג לא ניתן היה להשיג.
סכסוך על רקע פלילי
לי-אור אברבך
21.11.2005 / 1:30