במכתב שנשלח לראש מועצת הכבלים והלוויין, יורם מוקדי, כותב מנהל התוכן של הכבלים, אלון שטרוזמן, כי חברת טרנר, נקטה במהלך "אגרסיבי וחד צדדי" כשהחליטה להוריד את TCM ואת CARTOON. המכתב בא להסביר מדוע הורדו הערוצים היום במפתיע, דבר המנוגד לנהלי מועצת הכבלים והלוויין.
"המשא ומתן לא צלח", כותב שטרוזמן, "ולאחרונה נתגלעו חילוקי דעות בין הצדדים. HOT ביקשה מ TURNER להפסיק שידורם של הערוצים בתוך זמן סביר ולשדרם עד ליום 31 בדצמבר, 2005. במקביל התעתדה HOT לפנות למועצה בצורה מסודרת בבקשה להורדת הערוצים במועד האמור". בהמשך כותב שטרוזמן כי טרנר, "כפתה על HOT את הפסקת שידורי הערוצים למנוייה".
במועצה לכבלים וללוויין אמרו לוואלה! ברנז'ה "לא אישרנו להוריד את הערוצים". כאמור, על פי הנהלים בטרם מורידה חברה מערוציה, היא חייבת אישור וועדה במועצה לכבלים וללוויין.
אחת ההחלטות שיכולות להתקבל בנושא במועצה, שמליאתה תתכנס ביום חמישי הקרוב, הוא חיוב HOT לפצות את לקוחותיה על הורדת הערוצים ללא התראה. תקדים לכך היה עם הורדת ערוץ ה-NBA, אשר לקוחות שביקשו להתנתק מחבילת הספורט בשל ביטולו, קיבלו פיצוי.
HOT למוקדי: טרנר כפתה עלינו הורדת הערוצים
לי-אור אברבך
27.11.2005 / 16:28