מנכ"ל חברת החדשות של ערוץ 10, אבי ברזילי, הודיע אחר הצהריים על התפטרותו. לוואלה! ברנז'ה נודע, כי דירקטוריון החברה קיבל את התפטרותו והיא צפויה להיכנס לתוקפה בתוך כמה ימים.
הדבר שם קץ לסכסוך המתמשך בינו ובין בכירי צוות החדשות, על רקע האיומים לקצץ בשכרם וטענותיהם על בעיות ביחסי האנוש של המנכ"ל.
גלעד עדין, ממגישי הערוץ, ששמו הוצע גם כמועמד לתפקיד מנכ"ל רשות השידור, מונה למנכ"ל בפועל.
בכיר בחברת החדשות, אמר לוואלה! ברנז'ה, "כולי תקווה שהמערכת תוכל לחזור לעבודה תקינה מעכשיו. המערכת נקלעה לסיטואציה לא בריאה שבה המנכ"ל לא פעל תמיד ביחד עם כל המערכת, צריך עכשיו לחזור לעבודה תקינה ומצויינת".
בהודעת ערוץ 10 נכתב, כי בישיבת הדירקטוריון, "הודה ברזילי לחברי הדירקטוריון ובראשם היו"ר, אהוד גרוס, על תמיכתם בו בחצי שנת כהונתו כמנכ"ל חדשות 10, שבמהלכה התקדמה החברה בשני יעדיה המרכזיים".
היעדים המדוברים הם: "הגדלה ניכרת של שיעורי הצפייה בחדשות 10 וספיגה משמעותית של הגירעון התפעולי שצברה במהלך שנותיה הראשונות". עוד נכתב בהודעת הערוץ, כי "יו"ר הדירקטוריון, אהוד גרוס, הביע בפני ברזילי את הערכת כל חברי הדירקטוריון על הכשרון הרב והמאמץ שהשקיע בניהול החברה בששת החודשים האחרונים ואשר הניבה הישגים לא מבוטלים. גרוס הביע את צערם של כל חברי הדירקטוריון על הנסיבות שגרמו לפרישתו של ברזילי אך הביע בטחונו כי המנכ"ל שנבחר ימשיך להצעיד את חדשות 10 קדימה".
נמסר גם, כי גלעד עדין "הודה לדירקטוריון על האמון, הביע כוונתו לשנס מותניים כדי להוסיף ולתרום להתקדמותה של חברת החדשות הטובה בישראל ולחזור על הישגי החברה באתגר המיידי העומד בפניה: סיקור מושלם ומרתק של בחירות 2006".
בכיר ב"חדשות 10" אמר אתמול, לוואלה! ברנז'ה כי ביום חמישי נפגש ברזילי עם נציגי בעלי המניות והגיע עימם להסכם פרישה שבמסגרתו יקבל המנכ"ל הפורש 1.5 מיליון ש"ח, "ברזילי הבין שאין לו הרבה ברירות, הסכם הפרישה הוא הדרך הטובה ביותר לכל הצדדים לסיים את ההתקשרות בכבוד", מסר הבכיר.
אבי ברזילי התפטר
וואלה! ברנז'ה
4.12.2005 / 15:45