המועצה לשידורי הכבלים והלוויין פרסמה היום את עיקרי המכרז לערוץ הכנסת. מדובר במכרז האחרון בשורת המכרזים להפעלת ערוצי טלוויזיה, שהוטל על המועצה לפרסם.
הקריטריונים כפי שהוצגו, בנוכחות יו"ר הכנסת רובי ריבלין, כוללים את "שידורי הכנסת" - תיעוד דיוני מליאת הכנסת ודיוני הועדות, וכן "מישדרים מוספים" - מידע והעשרה בהתאם למטרות החוק, ותכניות נוספות בענייני הכנסת כמו חדשות פרלמנטריות, סיקור אירועים בכנסת, ניתוח והעמקה לגבי דיוני הועדות, תכניות כלכלה ומשפט, ראיונות.
הערוץ אמור לשדר 24 שעות ביממה (כולל שידורים חוזרים) כל ימות השבוע, למעט שבת ומועדי ישראל והוא ימומן מתקציב הכנסת - תקציבו יעמוד על סך של 18.7 מיליון ש"ח.
הרשיון אשר יוענק לזוכה במכרז יהיה לתקופה של 4 שנים, עם אפשרות להארכה ב-6 שנים נוספות והפעלתו תחל בנובמבר 2006.
כיום מופעל ערוץ הכנסת על ידי מפעיל זמני, חברת החדשות של ערוץ 2, שנבחר במכרז סגור שפורסם על ידי הכנסת.
לגיטימציה מהברנז'ה
המכרז נוקב בשלושה פרמטרים מרכזיים לניקוד המשתתפים: תוכנית עסקית - 20%, ניסיון מקצועי ועסקי - 40% - ניסיון מקצועי הרלבנטי מוכח של בעלי המניות ושל שלושה נושאי משרה בכירים, ואפיון הערוץ ותפיסתו - 40%.
מכירת חוברות המכרז תחל ביום חמישי הקרוב (29.12.05), והמועד להגשת הצעות נקבע ליום 4.4.06.
יו"ר הכנסת, ראובן ריבלין אמר היום: "אחרי שזכה גם ללגיטימציה ברמה הגבוהה ביותר מן הברנז'ה, וזכה לשיעורי צפייה, שמדהימים אותנו בכל פעם מחדש, היום אנו מבינים, עם כל הצניעות הראויה, שערוץ הכנסת קובע סטנדרטים בשידור הציבורי, סטנדרטים של איכות, סטנדרטים של הגינות וסטנדרטים של פלורליזם אמיתי".
יו"ר המועצה, יורם מוקדי אמר כי "מדובר ככל הנראה במכרז האחרון להפעלת ערוצי טלוויזיה, לפחות בעתיד הנראה לעין ואולי טוב שכך. המכרז ומבנה החוק יוצרים הסדר ייחודי אשר במסגרתו כסף של המדינה משולם לערוץ המופעל על ידי גורם מקצועי, בפיקוח מועצה ציבורית, המועצה לשידורי כבלים ולווין. הצלחת מתכונת זו, עשויה להוות תקדים לפיקוח עתידי ויעיל על שידורים ציבוריים".