וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מוחות גדולים חושבים דומה: המיתוג החדש של ערוץ 14 הזכיר לנו משהו. את המתחרים

עודכן לאחרונה: 23.2.2025 / 17:12

ברקע הדשדוש בהיקפי הצפייה, בערוץ 14 הודיעו כי לאחר "תהליך של חצי שנה" יעלו במיתוג חדש למהדורת החדשות של הערוץ. אלא שהלוגו החדש של דומה דמיון חשוד מדי ללוגו מוכר אחר

חדשות 14 מול חדשות 12. חדשות 12, ערוץ 14, עיבוד תמונה
חדשות 14 מול חדשות 12/עיבוד תמונה, חדשות 12, ערוץ 14

בערוץ 14 הודיעו כי לאחר "תהליך של חצי שנה" הם יעלו הערב (בעז"ה) עם מיתוג חדש למהדורת החדשות של הערוץ, זאת במקביל לעלייה בקמפיין שילוט חוצות ארצי. אלא שלא צריך עיניים חדות במיוחד כדי לגלות שהלוגו החדש של חדשות ערוץ 14 דומה דמיון חשוד מדי ללוגו הוותיק והמוכר של חדשות 12, הן בצבע הרקע, בפונטים ובטקסטורה (ראו תמונה עליונה).

למעשה, נראה כי גם החלק הזוויתי בו לקוח מלוגו מוכר אחר - זה של כאן 11 (ראו תמונה תחתונה).

האירוניה לא נעצרת כאן. בערוץ 14 אמנם מדגישים כי "המיתוג" נעשה לחדשות, אך בפועל, אי אפשר לעשות מיתוג מחדש לחברת חדשות 14 שכן אין בכלל חברה כזאת. לפי החוק היבש, 14 מוגדר כערוץ זעיר (ואף ממשיך להנות מההטבות שנגזרות מההגדרה הזו), וככזה - אין לו לפי החוק חברת חדשות אלא מהדורה בלבד. זאת בשונה מקשת, רשת וכאן 11 המחזיקים כל אחד מהם בחברת חדשות מוגדרת ועצמאית (יחסית).

המיתוג החדש, עליו לדברי ערוץ 14 עמלו במשך חצי שנה עולה, בתזמון מקרי כנראה, דווקא ביום עליית תוכניתו החדשה של שרון גל, עד לאחרונה אחד הטאלנטים הבולטים של הערוץ - הפעם בערוץ i24news.

עוד בוואלה

עכשיו ב-14: הצופים נוטשים והערוץ נחתך בחמישית מכוחו

לכתבה המלאה

לוגו כאן 11. כאן 11, צילום מסך
לוגו כאן 11/צילום מסך, כאן 11
לוגו כאן 11. כאן 11, צילום מסך
לוגו כאן 11/צילום מסך, כאן 11

לפני כשבועיים פורסם בוואלה כי נתוני הצפייה בערוץ 14 מצויים במגמת ירידה עקבית מזה 4 חודשים, עם ירידה כוללת של 20% בתכניות הדגל, ובמה שנראה כמו משבר זהות ואמון מול הצופים.

מבדיקת וואלה עלה כי ערוץ 14 נחלש בקהל העיקרי שלו - קהל גברי, מסורתי/דתי, מבוגר (40+). נזכיר: הערוץ החל להמריא, במספרים שכמעט ואינם מוכרים בעולם הצפייה המודרני, ברקע הכרזת ההפיכה המשטרית של יריב לוין לאחר הבחירות האחרונות, ועם המעבר לאפיק 14. תוך חודשים ספורים בלבד הפך הערוץ מזניח לערוץ השלישי, לעיתים השני בהיקפי הצפייה.

באופן טבעי, הירידה החדה מאפיינת בעיקר את הפריים טיים של הערוץ, אבל היא מקיפה באופן גורף את כל רצועות השידור לאורך היום. כך לדגמה, תוכניתו של שמעון ריקלין ירדה בפרק הזמן הזה ב-10% וזו של שרון גל ב-18%. בהתאמה, גם היקף הצפיות בדיגיטל של הערוץ ירד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    2
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully