במהלך כהונתו האחרונה, לשכת ראש הממשלה שמרה על מנויים לעיתונים מרכזיים, כולל ידיעות אחרונות, ישראל היום, מעריב וג'רוזלם פוסט, לצד עיתונים כלכליים כמו אקונומיסט. מחירי המנויים השתנו עם השנים, כאשר הבולט שבהם היה עליית מחיר המנוי לאקונומיסט ל-4,222 שקל בשנת 2021. למרות היחסים המתוחים עם הארץ, הלשכה המשיכה לרכוש את העיתון באופן קבוע, כך עולה מדוח שקיבלה מנכ"ל התנועה לחופש המידע, לאחר שעתרה לביהמ"ש המחוזי בי-ם בבקשה לקבל את המידע בזמן הכהונות השונות של ראשי ממשלה מ-2018.
מהדוח עולה כי בשנת 2023-2024, עם חזרתו לתפקיד, לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו שבה לרכוש עיתונים רבים מתקופת כהונתו הקודמת, אך עם התאמות. הארץ ו-דה מרקר מוזגו למנוי משותף, והמחירים השתנו - במיוחד עבור אקונומיסט, שחזר לרמת מחיר גבוהה אך נמוכה מזו של 2021. עובדה מעניינת היא שלשכת נתניהו המשיכה לרכוש את הארץ בתוספת חדשה של דה-מרקר, בניגוד לתקופת בנט שבה לא הוזמנו כלל.
בנט לא קורא עיתונים בעברית
תקופת כהונתו של בנט (2021-2022) בזמן ממשלת השינוי, התאפיינה בשינוי דרמטי בהרגלי הצריכה של העיתונים בלשכה. כל העיתונים שהוזמנו בעבר בוטלו, ובמקומם נרכשו מנויים לעיתונים בינלאומיים כמו ניו יורק טיימס ו-Foreign Policy. העיתון הכלכלי אקונומיסט נותר ברשימה, אך במחיר מופחת באופן משמעותי. הבולט ביותר היה היעדרו של הארץ, שהיה חלק בלתי נפרד מרשימת הלשכה בתקופת נתניהו.
בתקופתו של יאיר לפיד כראש ממשלה (2022), לשכתו ביצעה חזרה חלקית לעיתונים המסורתיים, כולל ג'רוזלם פוסט, ישראל היום, מעריב, ידיעות אחרונות והארץ.
מעו''ד הידי נגב מנכ"ל התנועה לחופש המידע, נמסר: "לשכת ראש הממשלה מסתירה את העיתונים שביקש ראש הממשלה לקבל. רק לאחר הגשת עתירה לבית המשפט אנחנו רואים את השינוי בצריכת התקשורת והעיתונות בלשכה הכי חשובה במדינה - ועל מי היא משפיעה. מידע שעדיף היה לפרסם גם מבלי הצורך לעתור".
לפני כחודשיים הגישו ארגון העיתונאים וועד עיתונאי הארץ-דה מרקר עתירה לבג"צ כנגד שר התקשורת שלמה קרעי והממשלה בדרישה לבטל את החלטת הממשלה לנתק כל קשר פרסומי עם עיתון הארץ. נזכיר: הממשלה הכריזה על ביטולי כל הפרסומים הממשלתיים והמינויים, והחרמת העיתון, והורתה לכל גופי הממשלה או כאלו המתוקצבים על ידה, לא להתקשר עם הארץ בכל דרך שהיא ולא לפרסם בו פרסומים כלשהם.
בהודעת הממשלה נכתב כי "ההחלטה הגיעה בעקבות מאמרים רבים שפגעו בלגיטימציה של מדינת ישראל בעולם ובזכותה להגנה עצמית, ובפרט לאור דבריו האחרונים של מו"ל עיתון הארץ, עמוס שוקן, שהתבטא בוועידת העיתון בלונדון בדרך של תמיכה בטרור וקריאה להטלת סנקציות נגד הממשלה".
בעתירה שהוגשה על ידי היועץ המשפטי של הארגון עו"ד אמיר בשה צויין כי: "החלטת הממשלה מביאה לפגיעה קשה ובלתי מידתית בחופש העיתונות, ובתוך כך ביסודותיה של הדמוקרטיה, ואף נועדה להביא לפגיעה במצבו הכלכלי של הארץ, ולפגיעה קשה בזכויותיהם האישיות והקיבוציות של עובדי הארץ. כמו כן, עולה התנהלות אסורה בכל הנוגע להליכי קבלת החלטות ולמוטל על נושאי משרה ציבורית בהתנהלותם. דחיפות הגשת העתירה נובעת מפעילות משרדי הממשלה השונים בהפסקת התקשרויות עם עיתון הארץ, לרבות ביטול מינויים אישיים לעובדים וגם כן מאפקט המצנן המצטבר שמייצרת החלטת הממשלה והנחיות משרדי הממשלה, לצד התבטאויות אסורות של פוליטיקאים ונושאי משרות ציבוריות".
עובדי הארץ כתבו: "באמצעות כוחה הכלכלי, מבקשת הממשלה במדיניות של 'ענישת' כלי התקשורת באמצעות פגיעה בבטן הרכה, בהכנסות, מה שעלול להביא לפגיעה בחוסן הכלכלי של העיתון הארץ, שהשלכותיה עלולה להביא גם לפגיעה בעובדים ובמעמד הסכמי העבודה הקיבוציים".