גם השנה יתקיים בתחילת נובמבר "כנס אילת לעיתונות", אלא שהשנה - נזכיר: שנת בחירות - תהיה נוכחות מוגברת של נציגים מהערוצים התומכים בנתניהו, בראשם ערוץ 14. בין כתבי הערוץ שמופיעים בלא מעט מהפאנלים במהלך שלושת ימי הפאנלים בעיר הדרומית יהיו הכתב הצבאי של הערוץ הלל ביטון רוזן והפאנליסט יותם זמרי. גם שרון גל ודניאל רוט אבנרי, המגישים תוכניות בערוץ i24news יגישו וישתתפו בפאנלים.
פרס אגודת העיתונאים "לאיכות ומצוינות בשידורי חדשות ואקטואליה", המארגנת באופן מסורתי את הכנס, יוענק השנה לכתב חדשות 12 אלמוג בוקר. פרס "בתחום תחקירי הבריאות" יוענק למיטל יסעור בית-אור מישראל היום.
מנגד, שלושה עיתונאים בכירים מכלי תקשורת מגוונים הרשומים כמשתתפים בפאנלים שונים בכנס, טענו באוזני וואלה כי מעולם לא קיבלו פנייה להשתתף בו. בנוסף, באתר "העין השביעית" פורסם כי גם עיתונאי "הארץ" מיכאל האוזר-טוב ונטעאל בנדל, הרשומים בתוכנייה, לא אישרו את השתתפותם.
גם הפאנלים בכנס מוסגרו כך שמיטיבים עם ראש הממשלה. כך לדוגמה, האחד מהם, שעוסק בסיקור משפט נתניהו, נבחרה הכותרת: ""האם בשלה העת לסיים את משפט נתניהו?".
בפאנל צפוי להופיע לא אחר מעד המדינה לשעבר, וסוקר ערוץ 14 לשעבר, שלמה (מומו פילבר). בין העיתונאים שמשתתפים בו, כך לפי התוכנייה, נמצא פרשן המשפט של חדשות 13 ברוך קרא. אלא שקרא עצמו טוען כי לא ידע שפילבר משתתף בפאנל וכי זה יהיה נושא השיחה.
"את דעתי על שלמה פילבר, מהמושחתים והשקרנים שהיו במערכת הציבורית, אני אומר באולפנים, כותב ברשתות החברתיות, ומוכיח בכתבות ובתחקירים. לכן, אני לא רואה שום בעיה להגיד לו את הדברים גם פנים מול פנים בפאנל. ליהפך, עיתונאי בהגדרתו צריך לנצל כל הזדמנות לבוא במגע עם כל מי שרלוונטי לתחום סיקורו, כל עוד הוא שואל שאלות מקצועיות, ומביע עמדות שמבוססות על בקיאות בפרטים.
"כותרת המשנה הפאנל, שכאמור גם עליה לא ידעתי מראש, היא מביכה. אמרתי דעתי זו גם לאחראי הכנס, ותשובתי לשאלה שבכותרת היא פשוטה: משמעות סיום משפט נתניהו שלא בהכרעת דין, היא סיום סופי של שלטון החוק בישראל; כתם בל יימחה!", כתב.
בפאנל אחר מרואיין עו"ד ציון אמיר, שייצג את הממשלה בבג"ץ נגד הדחת ראש השב"כ רונן בר.
הנה התייחסותי:
— ברוך קרא (@baruchikra) October 24, 2025
לשאלת "העין השביעית", לא נאמר לי מראש שפילבר ישתתף בפאנל, כמו שגם לא צוין בפניי שבכותרת הפאנל יופיעו המלים: "האם בשלה העת לסיים את משפט נתניהו"?
לעצם העניין, את דעתי על שלמה פילבר, מהמושחתים והשקרנים שהיו במערכת הציבורית, אני אומר באולפנים, כותב ברשתות החברתיות,… https://t.co/b4HkPffoku
גם הפאנל שעוסק בסיקור המשטרה נראה כי הותאם לנוכחים ומחמיא לשר לבטחון לאומי איתמר בן גביר. הפאנל יעסוק בשאלה "האם ידיי המשטרה כבולות", ותגיש אותו רוט אבנרי. באופן מקרי, כתב "הארץ" ג'וש בריינר, הנחשב לביקורתיים ביותר כלפיי השר בן גביר ואף הוביל לחקירה של מקורביו, לא הוזמן לכנס כלל.
חם מהטאבון: עוד פאנל מרשים בכנס אילת "לעיתונות". מהמסגור ועד המשתתפים. למה לא לקחו את חנמאל דורפמן להנחות וזהו pic.twitter.com/IzWcSLzmav
— David (Mizrahy) Verthaim (@dverthaim) October 26, 2025
"עמית סגל - העיתונאי האמין בישראל"
בסקר תקשורת שבא לקדם את הכנס ה-17 נחשפה, כך לפי הקומוניקט שהוציאה אגודת העיתונאים בתל אביב, "תמונת מצב מורכבת עבור עולם החדשות בישראל, וירידה בשיעור הצופים במהדורות החדשות המרכזיות לצד עלייה באמון הציבור בכלי התקשורת הציבוריים".
הסקר מציב את עמית סגל כעיתונאי האמין והמקצועי ביותר בישראל, ואילו דני קושמרו נתפס כמשפיע ביותר על סדר היום הציבורי. לצד השניים, בלטו גם יונית לוי, איילה חסון (כאן 11) וינון מגל (ערוץ 14) כאנשי תקשורת בעלי אמינות והשפעה רבה, והציבור מזהה בהם דמויות מרכזיות בעולם החדשות המקומי.
